Мария Делчева бе номинирана за награда от фондацията на Димитър Бербатов

Състезателката на старозагорския клуб по бадминтон Мария Делчева е номинирана за наградите на фондация “Димитър Бербатов”.  Тя изпрати изключително успешна 2017 година и заради резултатите й напълно заслужено получи номинация в област „Спорт“ в традиционната анкета „Успелите деца на България“ на фондацията на футболната звезда. Делчева спечели 12 златни медала от международни турнири през изминалата година. Под ръководството на старозагорския специалист Слънчезар Цанков Мария достигна до първо място в Европейската и пето в Световната ранглиста. С убедителното си представяне шансовете й да вземе квота за младежките олимпийски игри в Аржентина са много големи. За целта тя трябва да се задържи в първите 26 позиции в света, като квалификационният цикъл приключва през април 2018 г. Голямата цел пред тандема Делчева- Цанков е призово класиране на самата Олимпиада.

Мария е включена и в националния отбор за жени за предстоящото Европейско отборно първенство. Тя бе обявена за най-перспективния състезател на град Стара Загора за 2017 г.

В област “Спорт” на анкетата „Успелите деца на България“ са номинирани стотици млади таланти от цялата страна. Победителите ще бъдат трима и ще бъдат обявени на специална церемония с участието на Димитър Бербатов.

Може да гласувате за Мария Делчева, като натиснете бутона “Препоръчайте” от ТУК