Тежка загуба за БК “Берое” в Пловдив

След 2 поредни победи над „Академик“ в Правец и над „Черно море“ в Стара Загора, баскетболистите на „Берое“ претърпяха тежко поражение при гостуването си в Пловдив на „Академик Бултекс 99“ с 53:85 точки. Срещата бе от програмата на 18-ия кръг на редовния сезон в НБЛ.
Беройци бяха неузнаваеми в атака и на полувремето бяха реализирали едва 28 точки срещу 45 за съперника. Авансът на пловдивчани стана 32 точки в края на третия период при 67:35, а в последния период двата тима просто доиграха двубоя.
Александър Груев дебютира за пловдивския тим в средата на първата част и внесе сериозна енергия, като за 9 минути на терена през първото полувреме наниза 10 точки.
Проблеми с картотекирането за втори пореден мач пък блокираха дебюта на Филип Виденов за „Берое“.
Победата е пета поредна за „Академик Бултекс“ и седма в последните им 8 срещи. Така те запазват 4-тото си място, но вече са с равни показатели с „Рилски спортист“ и с „Левски“, които са на 2-ра и 3-та позиция. „Берое“ е шести със 7 успеха и 9 поражения.
Димитър Димитров изигра много силен мач за „Академик“ с 20 точки и 9 борби.
Мартин Дурчев добави 18, а Адриан Секулов 12.
Станислав Цонков вкара 15 за „Берое“, Аджехи Бару добави 11 точки и 13 борби, а 11 вкара и Александър Янев.
В шампионата предстои едномесечна пауза, а следващият мач на „Берое“ е на 10 март в Стара Загора срещу „Спартак“ Плевен“.