„Берое“ разби „Славия“ в последната си зимна проверка

„Берое“ изигра силен мач и се наложи с 3:0 над „Славия“ в последната си проверка преди подновяването на шампионата. Контролата се игра на ст. „Локомотив“ в Стара Загора, като силният дъжд през второто полувреме затрудни двата тима.

Домакините имаха възможност да открият още в първата минута, когато Педро отправи шут от границата на пеналта, но топката мина на сантиметри от гредата. Гостите отговориха със силен далечен удар на Влади Узунов, преди отново Педро да се окаже на стрелкова позиция пред вратата на „белите“. В 12-та минута Иван Иванов засече центрирана от корнер топка, но ударът на защитника мина над вратата. Последваха 2 възможности за „Славия“, които Стефан Велев и Милчо Ангелов не успяха да оползвотворят.

Домакините излязоха напред в резултата в 31-та минута, когато Желев овладя страхотен дълъг пас на Хаджиев в наказателното поле и останал сам срещу стража на „белите“ не сбърка, пращайки топката в мрежата със силен шут – 1:0.

Само пет минути след това преднината бе удвоена. След грешка в отбраната на „Славия“ Леони намери непокрития Райнов в пеналта. Капитанът на „Берое“ прати кълбото в мрежата с чудесен изстрел в далечния ъгъл – 2:0.

Втората част започна с положение за гостите. Наско Милев остана сам срещу влезлия на почивката Аргилашки и стреля, но вратарят се намеси убедително и спаси. След още 2 опасни атаки на „Славия“ и пропуски пред Аргилашки се стигна до 77-ата минута, в която те столичани получиха дузпа, но Галин Иванов прати топката високо над вратата. В 81-вата минута „Берое“ също получи право да изпълни дузпа за фаул срещу Педро и с точно изпълнение на португалеца резултатът стана 3:0 в полза на „зелено-белите“.

До края на срещата „Славия“ имаше две възможности да върне едно попадение, но Аргилашки отрази удари на Ангелов и Абуд.

На 17 февруари „Берое“ гостува на „Черно море“ в първи официален мач за годината.