Успехи за младите казанлъшки баскетболисти

Първи домакински успех и общо втори в шампионата на младежката „А“ група взе отборът на БК “Розова долина” Казанлък. След като по-рано през сезона надиграха „Светквица” като гост, сега младите казанлъшки баскетболисти се справиха с този съперник и у дома с 81:75.
Мачът тръгна по-добре за играчите на „Светкавица“, които поведоха с 20:11 след първата част. До почивката от преднината им остана само точка, а след равностойна трета четвърт гостите все още бяха напред с 59:57. Казанлъчани поведоха за първи път пет минути преди сирената и с повече хъс в атака и стабилна защита опазиха аванса и заслужиха аплодисментите на зрителите в зала „Севтополис“.
Въпреки победата, „Розова долина“ остава на последното осмо място в „А“ група. На 15 февруари предстои гостуване на „Шумен“, а на 24-ти домакински мач срещу „Дунав“ Русе.

В същото време тимът на БК “Розова долина” за момчета до 16 години остана втори в крайното класирането след провелия се втори кръг на Регионалния турнир Родопи група „Б“в Казанлък. Както се случи и на първото завъртане в Пловдив през ноември м.г., казанлъчани надиграха „Пловдив Баскет“ 61:56 и загубиха от баскетболистите на Сливен с 44:87.