“Берое” мина мощно през “Черно море”

С хеттрик на Педро Еуженио и исторически гол на Мартин Камбуров “Берое” разби “Черно море” с 4:1 насред Варна и започна отлично пролетния дял от шампионата.

Двубоят от 21-вия кръг на Първа лига стартира по най-добрия начин за домакините, които поведоха още в 5-ата минута. Георги Илиев центрира в наказателното поле, където Радослав Василев изпревари централните бранители на “Берое” и се разписа при дебюта си за варненци. След попадението старозагорци доста трудно организираха остри атаки в сгъстената отбрана на “Черно море”, но териториалният им превес все пак доведе до изравнителен гол на Педро Еуженио в 26-ата минута. Португалецът получи пас от Милен Желев пред дъгата на наказателното поле и с премерен шут в долния десен ъгъл матира Благой Макденджиев. В 39-ата минута отново Еуженио бе в прегръдките на съотборниците си, след като бе на точното място в пеналта на варненци и оплете топката в мрежата. Секунди преди края на полувремето португалското крило оформи първия хеттрик в кариерата си, засичайки на празна врата прецизно подаване на Мартин Камбуров. Именно централният нападател бе автор на 4-тото попадение за заралии в продължението на срещата, с който той излезе и еднолично на второ място в голмайсторската листа на българския шампионат със 197 голови удара.

“Берое” вече е с 37 точки и изостава само на 2 от третия в класирането “Левски”, който утре приема на “Герена” състава на “Ботев” Пловдив.

 

снимка: beroe.bg

Етикети: