Ценно отличие за Иван Попов от Балканиадата в Турция

Състезателят на лекоатлетически клуб „Берое“ Иван Попов спечели един от най-ценните медали в кариерата си до момента, след като завоюва бронза в силната конкуренция на 3000 метра на Балканското първенство по лека атлетика за мъже и жени в зала в Истанбул. Атлетът пробяга дистанцията за 8:10.50 м. Пред него са само шампионът Елжан Бибич от Сърбия с 8:08.34 мин и Адриан Гарсия от Румъния с 8:09.32 м.
Спринтьорът Денис Димитров остана 4-ти на 60 метра с време 6,85 сек. Шампион с национален рекорд на Турция от 6,62 стана Емре Зафер, който изпревари двама състезатели от Гърция.
Една от надеждите за титла – Мирела Демирева, записа “нула” в сектора за скок на височина, след като направи 3 неуспешни на 183 см и така отпадна рано от състезанието. Шампионка на Балканите стана хърватката Ана Шимич с 1.92 м. Черногорката Мария Вукович завърши втора с 1.89 м, а румънката Даниела Станчию спечели бронза с 1.86 м.
На Балканиадата в Турция страната ни завоюва общо 3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови отличия.
Със злато се окичиха три дами – Милена Миткова, Габриела Петрова и Радослава Мавродиева. Сребърните отличия спечелиха Инна Ефтимова и Момчил Караилиев, а освен Иван Попов с бронз си тръгнаха Тихомир Иванов, Румен Димитров и Диляна Минкина.

Етикети: