Агенция по заетостта пита местния бизнес за нужните кадри

Агенция по заетостта стартира проучване за потребностите на работодателите от работна сила в Старозагорска област. Представителите на бизнеса могат да посочват директно в on-line анкетен формуляр обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените от тях работници и специалисти. За целта е необходимо работодателите да попълнят анкетата, която може да бъде намерена на следния адрес:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf_Jy0i_hWV93mRunoBkqy2Fn0AFA5VTXcNy5FzIEjUVyThYw/viewform

Те трябва да отговорят на няколко основни въпроса: Кое е най-важното изискване при подбора на кадри?; Предвиждат ли фирмите обучение на кадри през следващите 6 месеца; Какви са потребностите от служители с висше, със средно образование и специфични професии и др.?

Информацията ще бъде обобщена от Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие и ще бъде предоставена на Агенцията по заетостта.

Проучването ще бъде извършено и в останалите области на страната. То ще даде възможност да бъде получена реална и конкретна информация за обхвата, професиите, компетенциите, знанията и уменията на търсените кадри, както и да бъдат определени приоритетите за насърчаване на заетостта и в сферата на образованието.

Анкетата може да бъде попълнена в срок до 28 февруари включително.