Ден на отворените врати на Тракийски университет

Кандидат-студентите имаха възможност да зададат своите въпроси, както към Ректорското ръководство, така и на представителите на отделните факултети. Интерес към Деня на отворените врати проявиха ученици на Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“, ПГ по Ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, СУ Максим Горки, ПМГ „Гео Милев“, СУ „Васил Левски“, ПГ по облекло и хранене „Райна Княгиня“, ПГСС „Гео Милев“ – Мъглиж, ПГ по Електроника „Джон Атанасов“, училища от Търговище, Чирпан, Пазарджик , Варна, Пловдив, Велико Търново, Оряховица, Чепеларе и др.

Ректорът на учебното заведение проф. Иван Въшин бе категоричен, че това, което те виждат днес е възходът на едно висше учебно заведение – с богата материална база и възможности. Той цитира и думите на бивш кмет на града ни, че Тракийският университет е перла в огърлицата на Тракия.

Най-висок остава интересът в Хуманната медицина, следвана от Ветеринарната, специалностите „Медицинска сестра“, „Акушерка“ и тези на Аграрния факултет. Изпратена е заявка в Националната агенция по оценка и акредитация за откриване на нова специалност „Рентгенов лаборант“.

В момента Тракийският университет е в добро финансово състояние, като последното увеличение на заплатите на работещите там е с 25 %.