“Левски” нанесе тежка загуба на “Берое” в НВЛ-жени

Старозагорският волейболен тим на “Берое” отстъпи с 0:3 гейма на “Левски” в столичната зала “Сиконко” и на практика загуби шанс да се пребори за второто място в редовния сезон на НВЛ-жени, кръг преди края му.

“Зелено-белите” имаха превес до средата на първия гейм, но няколко точки поред за домакините, дошли след сериозно пропукване в посрещането на съперника доведе до обрат и успешен край за “сините” с 27:25. Разпределителката на “Левски” Кристина Гунчева затрудни състезателките на “Берое” със силен сервиз в началото на втората част и след като поведоха с 6:0, домакините без много трудности я спечелиха с 25:16.

Гостите бяха много близо до съкращаване на пасива си в третия гейм, когато водеха с 24:21, но пропиляха всичките си възможности да го затворят и след 24:26 им остана единствено да поздравят своите съпернички за чистата победа.

В 14 кръг в зала “Иван Вазов“ Стара Загора, „Берое“ приема „Раковски“ Димитровград на 1 март от 19:00 часа. Мачът е последен от редовния сезон и при успех в него “зелено-белите” имат шанс да се придвижат до третото място.