Наградиха победителите в конкурса за детска рисунка „Дечко Узунов“

Областният управител Гергана Микова награди победителите от националния конкурс за детска рисунка на името на големия български художник Дечко Узунов. Той се провежда в Казанлък под патронажа на областния управител на Стара Загора и е организиран от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Дечко Узунов“. На 22 февруари 2018 г. се навършват 119 години от рождението на известния художник, който е роден и израснал в Казанлък.

Тази година в надпреварата за най-добра рисунка участваха над 800 ученици от всички краища на страната на възраст от 7 до 14 години. Темата на конкурса беше „За теб“. Награди от различни институции и от фирмите, спонсори, получиха 80 ученици.

„За мен е чест да бъда на вашия празник. Днес навън вали и е мрачно, но в тази зала е слънчево и топло благодарение на вас, деца. С вашите добри и честни детски очи вие пресъздавате красотата на света в картини. Пожелавам ви този конкурс да бъде само началото на бъдещите ви успехи в живота и в изкуството, което творите“, обърна се с поздрав към участниците г-жа Микова.

Тя връчи специалната награда на областния управител на две момиченца – четвъртокласничката Магдалена Петкова, която е от Казанлък, и на 7-годишната Теодора Ананиева от Плевен. Двете деца излязоха на сцената заедно със своите преподавателки по изобразително изкуство, които благодариха на областния управител и на домакините на празника за това, че вече 11-а година организират конкурса за детска рисунка и стимулират развитието на младите таланти.