Книгата “Камино: Пътят на завръщането” представят в Стара Загора

Дебютната книга на Тихомир Иванов “Камино:Пътят на завръщането”,  издадена през декември 2017 година, започна своето турне в страната. Съвместно със СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора“ те организират представянето й пред читатели от града на липите, на 28.02. от 18:30 часа в къща-музей “Гео Милев”.

Ето какво споделя за книгата редакторът Дарина Цветкова:

Един мислещ, непримирим,млад и вече разочарован човек, който не вярва в лесните отговори, тръгва да дири себе си. За по-напряко – през Камино де Сантяго.Още от първата крачказнае, че пътуването навътре е самотно занимание, исмътно подозира, че завръщанетоще е ново начало. Накрая вече го знае.За да е сигурен, че ще открие своите истини, избира прословутия 800-километров поклоннически маршрут, обрасъл със славата на себепознанието.

Трудността му прилича и той напуска с лекота „зоната си на комфорт“ – понятие, което при неговата търсеща природа винаги е под въпрос. Целта – да стигне на всяка цена до корена на своите психологически блокажи и житейски неуспехи, да провери „на терен“ основните постулати от психологическото познание, което е натрупал като любител. Твърде различно от традиционното религиозно поклонение, начинанието ще му помогнеда открие и да разшири границите на своята персонална реалност, предизвиквайки егото. Младият поклонниксякаш сключва бартер с пътя– да му се посветиизцяло, а в замяна да получи лелеяното откровение за себе си. Вярва, че така щенамери мястото си в свят, който през първите десетилетия от живота му се е отнесъл твърде сурово към него.

Книгата е любопитна както заради самото приключение, така и с прецизния документален разказ за всички реалности на Ел Камино: особеностите на т.нар. Френски маршрут, изминатите километри, условията в албергетата, географските и исторически забележителности и т.н.

Експериментален литературно-хибриден жанр с чертите на остър психологически пътепис,„Камино: Пътят на завръщането“ще докосне читателя с оголения нерв на една страстно жадувана духовна трансформация.

Буен Камино, читателю!