Националният съвет реши за БСП-Казанлък: Нови ръководни органи

БСП в Казанлък ще избира председател, общински партиен съвет и контролна комисия  на насрочена за 12 май конференция, това реши единодушно Националният съвет на БСП. С решението реално се прекратява мандата на досегашните ръководни органи. Заседанието, проведено  на 24 февруари, разгледа организационното състояние на БСП в Града на розите. Форумът изслуша анализ и резултати от проверки и констатации, направени от  Работна група, излъчена от националното партийно ръководство. Тя е провела над 45 срещи и разговори  в казанлъшките структури и е взела участие в местните партийни събрания. Проверка е извършена и от Общопартийната контролна комисия, която преди две години излезе с решение, неизпълнено и до настоящия момент.

До това се стигна след  множество сигнали и жалби през 2016г. на социалисти и структури на БСП след неприемане на нови членове от националната кампания „Ела в БСП, за да създадем по-добро бъдеще” и недопускане на делегати на общинска конференция, строго охранявана и от социалисти.

„Нерешените  проблеми доведоха до противопоставяне, изостряне на напрежението в общинската организация и до силна поляризация на мнения  и позиции на партийни членове по въпроси, свързани със стила и методите на работата на  партийните ръководства по резултатите на провежданата местна политика”, сочат констатациите след проверките, както и пренебрегването  на  уставни норми.

Националният съвет, след като изслуша доклада на Работната група и становищата на досегашния председател Станимир Стефанов, ръководителя на групата съветници  Пламен Караджов и депутата Донка Симеонова, реши да се проведе предсрочен пълен  цикъл отчети-избори в общинската организация.  Кампанията ще бъде в периода 10 март – 30 април т.г. и конференция на 12 май. На форума ще бъдат приети и мерки за организационно укрепване  на БСП-Казанлък, избор на представителства на всички органи по Устава на БСП, влючващ пълния цикъл. Националното ръководство ще утвърди Работна група за активно участие, подпомагане и контрол при подготовката и провеждането на конференцията.