Доброволческата програма на EVN България получи специално отличие от Годишните награди за отговорен бизнес

На 26 февруари 2018 г. доброволческата програма на EVN България получи специално отличие от Годишните награди за отговорен бизнес 2017, които се връчват от жури към Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията получи специалната награда Engage, която се връчва за участие и принос на сътрудниците към обществено значима корпоративна инициатива.

През 2017 г. този принос се реализира чрез третото издание на програмата за корпоративно доброволчество „EVN за България“. Чрез нея EVN съдейства за осъществяване на личните доброволчески акции на свои сътрудници в подкрепа на обществото и нуждаещи се хора. Подкрепата на компанията се изразява чрез осигуряване на технически ресурс, работно време и определен бюджет, които група сътрудници могат да ползват за избрана от тях кауза. Така само през 2017 г. над 350 сътрудници осъществиха 44 доброволчески акции и стоплиха сърцата на повече от 2000 души.

Освен ценно признание от БФБЛ получената почетната статуетка е и произведение на изкуството от ателието на българския автор Никола Енев.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да насърчат останалите фирми да развиват активна социална политика. В 15-ото издание на най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност за призовете в различните категории се състезаваха рекорден брой участия: 112 проекта на 71 компании.

Носителите на Годишните награди за отговорен бизнес се определят от независимо 16-членно жури от уважавани представители на бизнеса, публичния, академичния и неправителствения сектор, дипломатическия корпус и медиите. Носителят на специалната награда Engage се определя от Международния форум на бизнес лидерите във Великобритания.