“Берое” разнищи “Раковски”, но ЦСКА и “Левски” се прегърнаха приятелски

“Берое” разби с 3:0 гейма за малко повече от час “Раковски” Димитровград в среща от последния кръг на редовния сезон в НВЛ-Жени. Въпреки победата, старозагорки останаха на 4-тото място в крайното класиране и в първия кръг от плейофите ще се изправят отново срещу същия съперник. Ако го отстранят, на полуфиналите съперник ще бъде лидерът и фаворит за поредна титла “Марица” Пловдив.
До това стечение на обстоятелствата се стигна, след като в т.нар. “вечно дерби” ЦСКА и “Левски” спретнаха “поредна волейболна драма”, в която сините спечелиха с 3:2 – единственият резултат, който устройваше и двата столични тима, за да останат те на 2-ра и 3-та позиция.
Иначе двубоят между “Берое” и “Раковски” в старозагорската зала “Иван Вазов” тази вечер бе лишен от каквато и да е интрига. Димитровградчанки се движиха само на точка-две от своите домакини до средата на първата част, но осем безответни точки за “Берое” се оказаха достатъчни за голямата разлика в крайния резултат 25:15. Аванс от 5:0 за домакините при старта на втория гейм до голяма степен смути съперничките им и без много усилия “зелено-белите” го затвориха с 25:20. В последната част старозагорки бяха още по-безапелационни след 25:13.
Плейофната 1/4-финална серия между “Берое” и “Раковски” ще се играе до 2 победи от 3 мача. Първият е в Стара Загора на 6 март.