Ученици от Гълъбово участваха в конкурс на ЕЙ И ЕС за изработка на мартеници

За десета поредна година ЕЙ И ЕС България организира конкурс за най-оригинална мартеница, изработена от ученици от община Гълъбово. Превърналият се в традиционен конкурс, е съвместна инициатива на ЕЙ И ЕС България и община Гълъбово.

Участие в надпреварата взеха учениците от 22 паралелки от трети до шести клас. Децата отново смаяха журито с красиви творби с прецизна изработка. Журито, формирано от представители на ръководството на ЕЙ И ЕС България, избра учениците от 5Б клас от СОУ „Васил Левски” за победители в конкурса. Те печелят еднодневна екскурзия до избрана дестинация от 100-те национални туристически обекти на България. След края на конкурса всички участници хапнаха заедно торта.

По традиция ЕЙ И ЕС България ще подари мартениците, създадени от децата в Гълъбово, на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и ръководители на държавни институции с пожелания за здраве и благоденствие.

Конкурсът е част от програмата за корпоративна социална отговорност на ЕЙ И ЕС, насочена към подкрепа за българските традиции и обичаи и насърчаване на творческите заложби на децата в региона.