Герасим Дишлиев се завръща на Старозагорската сцена с “Не на мястото си”

Световният мим Герасим Дишлиев, ще гостува отново в Стара Загора, на сцената на Държавен Куклен Театър на 19 март от 19,00ч., с авторския си спектакъл: “Не на мястото си”.

Кой е Герасим Дишлиев?
По-познат като Геро, той е роден в Свиленград. Твори по целия свят, с постоянен адрес в Париж от 1993г. Завършва Международната школа по мимодрама в Париж на великия мим Марсел Марсо, а по-късно става и негов асистент. Управлява школата до нейното затваряне. За повече от две десетилетия, Геро е създал и участвал в много проекти. Един от тях емблематичен: “Монолог с Куфар”, в който разказва за пътя си от Свиленград до Париж, за мигрантството, за човекът на път. Спектакълът му е игран над 170 пъти в 76 града, 28 държави, на 13 езика. С него прави и проекта “Мимолетни следи”, с който изминава обратно пътят от Париж до Свиленград на велосипед, играейки го в градовете, през които минава!

През 2017, Герасим Дишлиев спечели приза “Най-добър комедиен артист” на United Solo Festival в Ню Йорк с “Монолог с куфар”.

Последният проект на Геро се казва “Не на мястото си”. След успешна премиера в София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Свиленград, Герасим се завръща за мини-турне този март.