Съдийско рамо бутна „Лудогорец“ към победа срещу „Берое“

С гол от засада „Лудогорец“ победи „Берое“ с 1:0 в Стара Загора в първи мач от 24-ия кръг на Първа лига. Попадението бе дело на Марселиньо в 80-ата минута, а малко преди това реферът спести и червен картон на играч от Разград.

„Берое“ и „Лудогорец“ изиграха здрав мач в Стара Загора, в който домакините не само бяха равностойни на представяния за най-класен отбор в Първа лига, но в големи периоди го превъзхождаха. Александър Томаш направи две промени в сравнение с последния двубой срещу „Левски“ и в титулярния състав вместо наказаните Еуженио и Цонев се появиха Бандаловски и Бригидо. Именно пред португалския халф се откри чудесна възможност да открие резултата в края на първото полувреме, но вратарят на гостите скъси добре дистанцията помежду им и парира удара му. По-рано Ренан трябваше да се намесва и при елегантен изстрел на Мартин Райнов, а освен това имаше и късмет, след като шут на Камбуров от фаул излезе в аут.
След почивката „Лудогорец“ пое инициативата и на свой ред застраши вратата на „Берое“, като най-чистата ситуация бе пропиляна от резервата Швиерчок, който от 4 метра не успя да уцели вратата. Най-дискусионните моменти настъпиха в последния четвърт час. Първо защитникът на разградския отбор Сисиньо настъпи умишлено и извън игрова ситуация Карлос Охене, но реферът Драгомир Драганов не отсъди нищо. След това двамата странични рефери проспаха по едно положение и пред двете врати, но докато капитанът на старозагорци Мартин Райнов не успя да се разпише в противниковата врата след пас на останалия в засада Милен Желев, то Марселиньо прати топката в мрежата на заралии, въпреки че без зад отбраната на домакините.
Победата задържа „Лудогорец“ на върха в класирането с 3 точки аванс пред ЦСКА. „Берое“ е на 4-то място.

Александър Томаш –
Димитър Димитров –

В следващия си мач от Първа лига „Берое“ гостува на „Локомотив“ Пловдив на 10 март от 15:00 часа.