Повече от 100 сигнала на Горещия телефон на общината от 6 до 8 март

Над 40 граждани са сигнализирали за десетки неправилно паркирани автомобили в града. Подадена е информация и за изоставено МПС, което създава предпоставка за ПТП, в района на бившето заведение „Каците”, по пътя за село Хрищени. Екип на общинското звено „Контрол, екология и чистота” е извършил проверка и е установил, че автомобилът няма стикер за преминат Годишен технически преглед и задължителна застраховка. Информацията е предадена към Сектор „Пътна полиция”.

Гражданин е съобщил, че има нанесена щета върху автомобила му, в следствие на падане на снежна маса от покрив на сграда в района на бул. „Митрополит Методий Кусев” №34. Сигналът е насочен към дежурен екип на ОД на МВР. Екип на полицията е информиран и за водач на автомобил, глобен за неправилно паркиране, който е напуснал паркомястото заедно със скобата, поставена на гумата на колата му.

На Горещия телефон има постъпил сигнал за съборена част от парапета на канала в района на кръстовището на ул. „Хаджи Димитър Асенов” и „Братя Жекови”. Оглед на място са извършили екипи на Общинска полиция и звено „Контол на обществен ред”. Мястото е обезопасено, а информацията предадена към „Напоителни системи”.

За 3 отсечени дървета в близост до гората над кв. „Три чучура – север” също е сигнализирано. Информацията е предадена към частната охранителна фирма за засилване на контрола.

Гражданин е подал сигнал за куче, порода „Питбул”, което е пуснато за свободна разходка без намордник в градинка на ул. „Св. Княз Борис”. Проверка е извършена от екип „Контрол, екология и чистота”, но нарушител не е установен. За разходка без стопанин на куче, което е агресивно към преминаващите по улицата, е сигнализирано в района на автобусното обръщало в кв. „Кольо Ганчев”. Сигналът е насочен към дежурен екип на ОД на МВР. Постъпила е информация за силно замърсен от домашни любимци тротоар от южната страна на ул. “Братя Жекови” №42. Районът е включен в графика за почистване.

След информация от граждани на Горещия телефон има отремонтирани паркомати, няколко лампи от уличното осветление, както и обезопасени капаци на шахти. Подадено е оплакване от гражданин за силна музика от заведение в централната част на града, в празничния за дамите 8-и март.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.