Камбуров, Педро и компания изнесоха лекция на “Локо” Пд

“Берое” изигра поредния си силен мач след подновяването на шампионата в Първа лига и се справи с лекота при гостуването си на “Локомотив” в Пловдив с 2:0. Срещата бе от 25-ия, предпоследен, кръг на редовния сезон и след нея старозагорци си осигуриха 4-тата позиция преди разделянето на отборите на Първа шестица и Втора осмица.

Попадналият за трети пореден път сред титулярите на Александър Томаш – Рубен Бригидо, и днес се понрави с изявите си и в 34-ата минута бе близо до дебютния си гол със зеления екип, но блестяща реакция на вратаря на домакините Илко Пиргов го лиши от това. След удара на португалеца и намесата на Пиргов топката се отби в гредата и бе изчистена от бранител в корнер. Отново стражът на “смърфовете” бе в центъра на събитията пет минути преди почивката, когато улови кълбото след шут на Мартин Камбуров. Малко след паузата и Педро Еуженио се размина с попадение, стреляйки в аут от чиста позиция. Нигерийският национал в редиците на пловдивчани – Стивън Езе, изби на педя от голлинията нов шут на Еуженио в 62-рата минута, но в 68-ата логичното най-сетне се случи и “Берое” поведе. Камбуров наказа с глава бившите си съотборници, като след гола демонстрира уважението си към феновете на “Локо” и не се зарадва.

Едва четвърт час преди последния съдийски сигнал чрез Аралица домакините отправиха първия си точен изстрел по посока вратата на заралии, но Перниш не беше особено затруднен. В ответната атака Еуженио сложи точка на спора с 13-ия си гол в първенството, фиксирайки крайния резултат.

На 17 март от 15:00 часа в Стара Загора беройци ще изиграят следващия си двубой от Първа лига срещу “Витоша” Бистрица.