“Ботев” обърна “Верея” в Стара Загора

„Ботев“ дръпна с 4 точки на „Верея“ в борбата между двата тима за петото място в Първата шестица след победа с 4:2 като гост в Стара Загора. „Канарчетата“ вече са с 39 точки и изостават на пет от 4-тия „Берое“.
Двубоят започна отлично за тима на „Верея“, който поведе още при първата си ситуация в наказателното поле на гостите. В 8-ата минута Димитър Пиргов не успя да изчисти топката след изпълнение на тъч, а от това се възползва Венци Христов, който от близка дистанция откри резултата. Нова грешка на Пиргов доведе и до втория гол за домакините. Защитникът на „Ботев“ се подхлъзна при един дълъг пас от половината на „Верея“, Георги Андонов се измъкна по дясното крило, напредна и центрира отлично към далечната греда, откъдето непокритият Христов от 2-3 метра засече в мрежата.
Гостите успяха да върнат едно попадение осем минути преди преди почивката. Жоао Пауло вкара страхотен гол с удар от около 40 метра и неубедителната изява на вратаря Пламен Колев.
„Ботев“ изравни три минути след почивката, когато Диого Кампос с глава прати топката в мрежата, засичайки центриране на Пауло.
Пълния обрат стана факт в 71-вата минута, когато Тодор Неделев вкара от фаул от 22 метра, а 10 минути по-късно резервата Стивън Петков фиксира крайното 2:4.

В последния, 26 кръг, от редовния сезон на Първа лига „Верея“ гостува на „Септември“ София в петък от 17:30 ч.