Малко не достигна на „Берое“ във финала срещу „Монтана“

„Монтана 2003“ е новият носител на Купата на България при жените. В интересен и оспорван финал пред почти пълна зала в Перущица монтанки надиграха борещия се до последно тим на „Берое“ със 76:65.

„Монтана 2003“ спечели втори трофей за сезона, след като в началото му взе и Суперкупата. Триумфът във финала за Купата срещу младия тим на „Берое“ не дойде никак лесно за считания за абсолютен фаворит отбор на Стефан Михайлов, който до последно се наложи да се бори с опитите за обрат на старозагорки.
Равностойните първи минути бяха последвани от серия от 15:2 за монтанки и така те оттеглиха със солиден аванс след края на първата част. В средата на втората беройки пък реализираха серия от 10:0 и се доближиха близо до съперника, чиито опитни състезателки обаче взеха верните решения в трудните моменти и отново разликата се увеличи до 9 на полувремето. Още 2 точки от пасива на „Берое“ бяха стопени преди старта на последната четвърт, в която „зелено-белите“ направиха всички по силите си, за да настигнат „Монтана“, но рутината и спортният шанс бяха на страната на противника, който заслужено вдигна купата след 76:65 точки.
И двата отбора бяха подрепяни мощно от своите фенове в почти препълнената зала в Перущица, а в агитката на „Берое“ се внедриха и представилите на местната школа за подрастващи.
С основен принос за успеха бе Цветомира Шаренкапова, която отбеляза 26 точки. Тя бе отличена и с приза за Най-полезен играч във финала, носещ името на Красимира Гюрова.
За „Берое“ силно от пейката се включи Теодора Динева с 18 точки. По 14 отбелязаха Габриела Костова и Гергана Иванова.
Старозагорки ще имат възможност за реванш в първенството, в което на финала отново ще играят двата отбора.