Нулев “Берое” срещу опашкаря “Витоша”

„Берое“ взе само точка от домакинството си срещу аутсайдера в Първа лига „Витоша“ Бистрица след нулево равенство в мач от последния кръг от редовния сезон. Така старозагорци събраха общо 45 точки и са 4-то място в класирането.

Отборът на „Берое“ изигра най-слабото си полувреме от началото на пролетния дял на шампионата и в рамките на първите 45 минути така и не създаде реално голово положение пред вратата на „Витоша“. Старозагорци владееха много повече топката, но атаките бяха еднообразни, липсваше креативност и свежа идея в опитите да се пробие сгъстената отбрана на гостите от Бистрица. Те от своя страна разчитаха на компактни действия в защита и на контраакции, една от които завърши с хубав изстрел към вратата на „Берое“ и отлична реакция на дебютиралия вратар Георги Аргилашки.
След почивката беройци опитаха да вдигнат темпото и да окажат натиск върху съперника, но той не се огъна и продължи да бъде все така стабилен в дефанзивен план. „Зелено-белите“ достигнаха до 2-3 разбърквания и няколко опасни удара от средна дистанция, но гол така и не падна.

След 26-те кръга от редовния сезон „Берое“ събра 45 точки и е на 4-то място, изоставайки на 5 от третия „Левски“. В първия кръг от плейофната Първа шестица съперник ще е „Левски“, като срещата ще се играе в София в края на март.

„Берое“ не успя да бие опашкаря „Витоша“