Младият отбор на „Берое 2016“ e на косъм от Висшата лига

Младите волейболисти на „Берое 2016“ зарадваха феновете в зала „Иван Вазов“ в Стара Загора освен с чиста победа с 3:0 гейма в полуфиналната плейофна среща с „Етрополе“ и с добра игра, хъс, себераздаване, а и характер, не чак толкова присъщ за крехката им възраст.
След като спечелиха първия мач срещу „Етрополе“ и загубиха втората среща, беройци излязоха пределно мотивирани за успех в решителния трети сблъсък, който щеше да осигури на победителя в него шанс за промоция във Висшата лига, което е второто ниво на мъжкия волейбол в България.
Домакините изковаха трудно триумфа си с 25:23, 25:20 и 25:21, като в третата част се наложи да правят късен обрат, след като тимът от „Етрополе“ водеше почти през цялото време.
Така с общ резултат 2:1 успеха беройци отстраниха съперника си и продължават в битката за титлата в А група. Там вече ги очакват тимовете на „Септември“ (София) и „Царево“, които се класираха по-рано.
Финалният спор в А НВГ ще бъде от 23 до 25 март, като най-вероятно домакин ще е Стара Загора. Трите тима финалисти ще играят всеки срещу всеки. Първите два от класирането влизат във втората група – Висшата лига.