Над 1000 деца се събират на „Орфеево изворче“ в Стара Загора

Осемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ под патронажа на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, ще се проведе от 23-ти до 25-ти март 2018 г. в Стара Загора.

Конкурсът е организиран от Община Стара Загора и  Национален музикално- фолклорен съюз „Орфеево изворче“.  Участие са заявили на 1000 деца от цялата страна, които ще се изявяват в различни жанрове на фолклорното изкуство.

Официалното откриване ще бъде от 23-ти март от 10.00 часа на сцената на Народно читалище „Св. Климент Охридски – 1858 г.“.

Конкурсната програма ще протича в залите на НЧ „Св. Климент Охридски – 1858 г.“, Общински ансамбъл „Загоре“ и Регионален исторически музей – Стара Загора.

На 25-ти март от 10.30 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ ще се състои Гала концерт  посветен на 26-ти март  – Ден на Тракия.

Ще бъдат връчени: Приз на кмета на община Стара Загора, годишни стипендии на Министерство на културата по Програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби, Голямата награда на Фен Фолк ТВ – заснемане и излъчване на видео клип на най-изявения народен певец и специална награда на Тракийско дружества “Одринска епопея” – за колективен участник. За първи път ще бъдат дадени и парични награди за постижения в областта на българската фолклорна хореография.