Задържаха 44-годишен мъж за кражба на маслодаен слънчоглед

На 16 март Ивайло М. ,заедно със съучастника си Красимир Ц., в късния следобед на пристигнали с автомобил в Стара Загора. Във фирмена база бил оставен на съхранение тежкотоварен автомобил с полуремарке, натоварен с 24 тона маслодаен слънчоглед, собственост на фирма от гр. Бургас. Обвиняемият Ивайло М. отишъл до базата, като се възползвал от факта, че нямало работници и хора в близост, отключил камиона и го привел в движение. Съучастникът му управлявал пред тежкотоварния автомобил с откраднатата стока „пилотен” автомобил, като двамата се придвижвали в посока София.

След като от охраната на фирмената база установили кражбата веднага подали сигнал в полицията. Автомобилът бил спрян на територията на СДВР, на пътен възел за село Требич, в посока Калотина, като Ивайло М. бил задържан, а съучастника му успял да избяга.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан за престъпления от общ характер – кражби, обсебване и противозаконно отнемане на МПС.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ивайло М.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ивайло М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.