Кохей Като си тръгна от „Берое“

Японският полузащитник Кохей Като няма да играе повече за „Берое“, след като двете страни се разделиха по взаимно съгласие. Халфът имаше имаше договор с „Берое“ до м. май т.г., но е изразил категорично желание да се завърне в своята родина и продължи кариера си там, за да бъде пред погледа на националния селекционер на Япония, която е участник в Световното първенство през това лято в Русия. Като бе привлечен през лятото на 2016 г. и за този период изигра 47 мача, в които реализира 1 гол.
Японецът се превърна в любимец на много от феновете на „Берое“, заради хъса и себераздаването си на терена. От началото на този сезон обаче той постепенно изгуби доверието на треньорския щаб, като за това спомогна и наказанието от 4 мача, което БФС му наложи след доклад от делегата на мача срещу „Ботев“ през есента.
Ръководството на „Берое“ благодари на Кохей Като за професионализма и съвместната работа и му желае успех занапред.
Преди да облече екипа на старозагорския тим 29-годишният халф е играл още за японските „Джеф Юнайтед“ и Мачида“, „Сакачипас“ (Буенос Айрес, Аржентина), „Рудар“ (Плевля, Черна гора) и „Подбескидже“ Полша.