„ЕЙ И ЕС – 3C Марица Изток 1″ с позиция след писмото на работодателите до омбудсмана

ЕЙ И ЕС – 3C  Марица Изток 1″ изразява сериозназагриженост във връзка с продължаващата кампания на ръководителите на национално представените работодателски организации в България, насочена към създаване на атмосфера на нетърпимост към ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”, която е една най-големите и модерни мощностив България и има ключова роля за сигурността на доставките на електроенергия и енергийната независимост на страната ни.

Четирите работодателски организации – БСК, АИКБ, КРИБ и БТПП се оплакаха в писмо до Омбудсмана Мая Манолова срещу двете американски централи ТЕЦ „Марица Изток” 1 и 3.

„Отговорно твърдим, че те в постоянен и непрекъснат режим, с последователност, достойна за по-добри дела ни ограбват ежедневно, ежечасно и ежеминутно, като ни „измъкват” от джобовете по 14 лева на мегаватчас използвана електроенергия”, се казва в жалбата. ,,Тя, съдържа напълно неверни обвинения към  нашата компания.-се казва в разпространена позиция от компанията и още

Категорично отхвърляме подобни обвинения, които не почиват на реални доказателства и са насочени към уронване на престижа на компанията и нанасяне на вреди на нашия бизнес в България.

Сериозно сме загрижени, че подобни преднамерени опити за дискредитиране  на най-големия международен инвеститорв България влошават инвестиционния климат и поставят под въпрос неприкосновеността на договорните споразумения в страната.

„ЕЙ И ЕС – 3С  Марица Изток 1″ още веднъж потвърждава своя ангажимент за тясно сътрудничество с българските власти с цел подобряване на инвестиционния климат в страната.