Четвърти Великденски спортен празник зарадва деца от 3 училища

Деца от три старозагорски училища взеха участие в традиционния Великденски спортен празник в зала „Иван Вазов“. Той се организира за четвърта поредна година по идея на педагога Таня Аргирова и със съдействието на ТД,, Сърнена гора“и Община Стара Загора.

Третокласници от НУ „Димитър Благоев“, IV OУ „Кирил Христов“ и VI ОУ „Св. Никола“ демонстрираха своите умения в 3 различни дисциплини пред родители, учители, съученици и приятели. Те се съревноваваха в игрите “Приятели” (с елементи от алпинизма и придвижването в двойка), “Ски ориентиране” (комбинация между придвижването със ски и спортното ориентиране) и “Бивак” – игра, в която задача на малките участници беше да построят истински бивак с палатка и други туристически принадлежности.

Празникът се организира от Туристическо дружество “Сърнена гора” и Община Стара Загора, които се бяха погрижили всички участници да си тръгнат с множество подаръци и награди.
Най-много аплодисменти и усмивки предизвикаха децата от Подготвителна група към Шесто ОУ, които представиха специално подготвен танц и заразиха с ентусиазма и положителната си енергия публиката в зала „Иван Вазов“.