Кметът награди световния шампион Севдалин Славов и обеща нова зала за бойни спортове

Стара Загора ще има зала за тренировки по бойни спортове. Това обеща днес кметът Живко Тодоров, по време на срещата си със състезателя на старозагорския Спортен клуб „Сезан“ Севдалин Славов, който преди няколко дни стана световен шампион на първенството в Тайланд.

Той триумфира на Мондиала по муай-тай в Тайланд с шампионската титла в категория до 63.5 кг. На първенството се събра елитът на този спорт – над 400 състезатели от над 40 държави.

„Тази поредна победа говори за нивото на бойните спортове в Стара Загора. Да станеш световен шампион именно в Тайланд, където това е национален спорт, не е лесно. Искаме да благодарим на Севдалин, че развя високо българския национален флаг и прославя името на Стара Загора“, каза Тодоров.

Кметът обяви, че ще работи за създаването на нова зала, оборудвана с клетка, ринг, чували и всичко необходимо за провеждане на пълноценни тренировки на състезателите по бойни спортове.
Трудолюбие, постоянство и амбиция – това са основние качества, които са извели Севдалин Славов до световния връх, обясни треньорът му в клуб „Сезан“ Жельо Илиев. Самият шампион разкри, че амбициите му вече са свързани с професионалния спорт. “Това е само началото за мен, очаквайте още победи. След аматьорската титла, искам да спечеля и на професионалния ринг”, отбеляза старозагорският боец, който призна, че като дете е тренирал бадминтон, но бързо е разбрал, че това не е неговият спорт.

Кметът Живко Тодоров връчи на Славов връчи грамота за спечелената титла, а ресорният зам.-кмет Красимира Чахова му подари реплика на артефакт от Регионалния исторически музей с надпис, свидетелстващ, че в земите на Стара Загора е живял носителят на олимпийски титли, римският атлет Марк Фронтон.