Американският посланик посети единствения по рода си в България спасителен център за диви животни „Зелени Балкани“ в Стара Загора

През първия ден от посещението си в Стара Загора посланикът на САЩ Ерик Рубин посети спасителния център на „Зелени Балкани“ в града. Наскоро отново се заговори за организацията-експерт в рехабилитирането на диви животни, когато след рязкото понижаване на температурите, доброволци от Зелени Балкани участваха в спасяването на щъркели, застрашени от измръзване.

Делегацията на Посланик Рубин бе топло посрещната от Ивайло Клисуров, ръководител на „Зелени Балкани“ в Стара Загора, който разказа за дългогодишната работа на центъра и успешните съвместни проекти с „КонтурГлобал Марица Изток 3“ в областта на опазването на дивата фауна и застрашените видове. Спасителният център работи с доброволци от близкото ветеринарно училище и е ключово място за запазването на биологичното разнообразие не само в България, а и на целия Балкански полуостров. Посланик Рубин направи обиколка на центъра, разгледа разнообразните видове птици, за които се грижат представителите на „Зелени Балкани“ и дори се снимаха с най-общителните пациенти – пеликана Груйо и мишелова Владко. Посещението завърши с пускането обратно в дивата природа един от вече рехабилитираните мишелови.

Спасителният център за диви птици на Зелени Балкани в Стара Загора се радва на подкрепата на КонтурГлобал Марица Изток 3“ през последните 15 години и е част от широкомащабната програма за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност на компанията.