Граждани продължават да сигнализират на Горещия телефон на Общината

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 26 до 29 март, са отчетени над 100 сигнала.

Граждани са информирали за близо 30 неправилно паркирани автомобили.

Съставен е Акт за установяване на административно нарушение на водач на каруца, който е разсипал строителни отпадъци в района на ул. “Мусала” 65.

Постъпило е оплакване за замърсени тротоарни площи от домашни любимци около южната страна на канала, на ул. “Братя Жекови”. Екип на общинското звено “Контрол, екология и чистота” продължава работа с регулярни проверки.

Съобщено е за глутница бездомни кучета около Пощата, в кв. “Кольо Ганчев”, както и в района на кв. “Три чучура-север” и около блок 55 на бул. “Никола Петков”. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни.

След сигнали от граждани за неработещо улично осветление, същото е било отремонтирано.

Съставен е констативен протокол на фирма, санираща сграда на ул. “Августа Траяна”, която не е депонирала купчини с отпадъци – чакъл и птича тор, свалени от покрива на блока.

На Горещия телефон е сигнализирано още за шум от строителни обекти, нужда от почистване на междублокови пространства и други.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.