Ученици към американския посланик: „Какъв искахте да станете, когато пораснете?“

По време на вчерашната си визита в Стара Загора Ерик Рубин посети Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ – естествения културен център на града, атрактивен и уютен както за деца и младежи, така и за възрастни предлагащ богат фонд детска литература, оборудван с компютри, безжичен интернет и електронни четци.

В модерно оборудваната читалня посланик Рубин се срещна с ученици от Професионалната гимназия по електротехника и енергетика в гр. Гълъбово и с техния помощник-учител по английски език, г-н Кийгън Скот. Младият американец работи по програмата „Фулбрайт“, която за втора година осигурява англоговорящ преподавател в гълъбовската гимназия, благодарение на подкрепата на „КонтурГлобал“. Децата впечатлиха гостите с езиковите си умения и интересните си въпроси към посланика: „Какво мислите за киберсигурността?“ и „Какъв искахте да станете, когато пораснете?“. Дискусията беше толкова оживена, че увлече в разкази и лични примери цялата делегация на посланика и КонтурГлобал Марица Изток 3.

“КонтурГлобал Марица Изток 3” подкрепя Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ през последните пет години като осигурява техника, книги и периодика за читателите ѝ като част от социално отговорната си политика за развитие на местната общност.