Журналистът Димир Иванов представи новия си роман „ Братовчедките от Колумбия“

Изневяра, наркотици, държавен преврат, лукс и партизански борби, драма и комедия се преплитат в дебютния роман „ Братовчедките от Колумбия“ на журналиста Димир Иванов. Писател и студентка, разочарована от живота се запознават във Варна, но съдбата ги отвежда в Картахена, където животът им се преобръща изцяло – момичето се оказва наследница на несметно богатство, а писателят прави зашеметяваща кариера в телевизията. Екзотика, наркобарони човешки интриги, политически борби и разчистване на сметки – всичко това води в една точка – изневяра.

За първи път Димир Иванов прочита две страници от своя роман през 2007 година по време на кампанията „ седмица на четенето“ в Библиотека „ Искра“. Близо 10 години авторът търси начини да издаде своя роман, чието работно заглавие е „ Изневяра“. Негов редактор е казанлъшкият автор Румен Денев, по чието предложение романът вече е „Братовчедките от Колумбия”. Димир е готов и с още свои творчески проекти.

Димир Иванов е роден е в Казанлък, но на 14 години заминава за Бургас, където учи в Професионалната гимназия по химични технологии. Висше образование завършва в Университета по хранителни технологии в Пловдив, специалност „Етерични масла”. Бил е преводач в американската база в Ново село. За кратко живее в Испания. Три години работи в „Арсенал” , от 2012 година работи в „Екоконтрол” в Община Казанлък. Владее английски, руски, испански езици и есперанто.