Почти 100 сигнала на Горещия телефон на Общината от 2 до 4 април

Граждани са информирали за над  30 неправилно паркирани МПС в града.

Съобщено е за глутница бездомни кучета в района на кварталите „Зора“, „Железник“, градинката в района на ЖП гарата, както и около Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“. Реагирали са екипи на Общинския приют за безстопанствени животни.

На Горещия телефон е сигнализирано за опасна пързалка на детска площадка в Станционната градина. Екип на общинското звено „Контрол и опазване на реда“ е констатирал липса на голяма част от съоръжението и е обезопасил катерушката със сигнална лента. За замърсено пространство за детски игри е съобщено в района на ул. „Бяло море“, срещу ДГ „Слънце“. Служители на Административните бюра са реагирали и на няколко сигнали за почистване на междублокови пространства.

Старозагорец е подал информация, че заради несъобразено шофиране от водач на автобус от градския транспорт, по пътя за село Пряпорец, е била създадена предпоставка за ПТП. По сигнала се прави проверка, като при установяване на нарушение, шофьорът ще бъде санкциониран според вътрешния правилник на дружеството.

Сигнализирано е още за множество отпадъци, разпръснати около контейнерите за смет, в кв. „Лозенец“ – между ул. „Братан“ и „Бузлуджа“. В квартала е съобщено още за палене на огън на ул. „Вихрен“.

Издадено е предписание на „ВиК – Стара Загора“ за възстановяване на инфраструктура, след ремонт на шахта в кв. „Казански“. Отремонтирано е улично осветление след подадена информация на Горещия телефон.

Получени са сигнали още за силна музика от заведение в града, шум от апартамент и от строяща се сграда, както и за лепене на обяви по улични стълбове.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.