„Монтана“ победи „Берое“ и спечели редовния сезон в „А“ група

„Монтана 2003“ спечели редовния сезон в женската „А“ група. В последния си мач срещу втория „Берое Стара Загора“ носителките на Купа България се наложиха с 82:73 като гости и така и на теория не могат да бъдат изместени от първата позиция. До момента те имат 10 победи и загуба, а старозароки са със 7-4, като до края остават само един кръг и един отложен мач между третия и четвъртия. В последния кръг от редовния сезон „Монтана“ ще посрещне „Рилски спортист“, а „Берое“ – „Славия“.

Така вече е ясно и крайното класиране в четворката – първо място за „Монтана 2003“, второ за „Берое Стара Загора“, трето за „Славия“ и четвърто – за „Рилски спортист“. Това означава, че в полуфиналните двойки ще се срещнат „Монтана 2003“ – „Рилски спортист“ и „Берое Стара Загора“ – „Славия“, съобщи bgbasket.com.

След много оспорвана първа четвърт резултатът логично беше равен – 16-16. До почивката гостите взеха превес след силни последни минути на полувремето за 40-33. Поредна много равностойна част запази същата разлика и 10 минути преди края, а в оставащото време монтанки не дадоха шанс на съперника си за обрат и си тръгнаха с победата.

Христина Иванова допринесе с 23 точки и 9 борби за успеха на отбора си, 18 плюс 6 добави Радостина Димитрова, а с по 12 точки се включиха Виктория Стойчева и Даниела Петева.

За „Берое“ Виолина Кочева регистрира 15 точки и по 4 борби и асистенции, а 11 вкара Евгения Нацкина.