“Монтана” победи “Берое” и спечели редовния сезон в “А” група

“Монтана 2003” спечели редовния сезон в женската “А” група. В последния си мач срещу втория “Берое Стара Загора” носителките на Купа България се наложиха с 82:73 като гости и така и на теория не могат да бъдат изместени от първата позиция. До момента те имат 10 победи и загуба, а старозароки са със 7-4, като до края остават само един кръг и един отложен мач между третия и четвъртия. В последния кръг от редовния сезон “Монтана” ще посрещне “Рилски спортист”, а “Берое” – “Славия”.

Така вече е ясно и крайното класиране в четворката – първо място за “Монтана 2003”, второ за “Берое Стара Загора”, трето за “Славия” и четвърто – за “Рилски спортист”. Това означава, че в полуфиналните двойки ще се срещнат “Монтана 2003” – “Рилски спортист” и “Берое Стара Загора” – “Славия”, съобщи bgbasket.com.

След много оспорвана първа четвърт резултатът логично беше равен – 16-16. До почивката гостите взеха превес след силни последни минути на полувремето за 40-33. Поредна много равностойна част запази същата разлика и 10 минути преди края, а в оставащото време монтанки не дадоха шанс на съперника си за обрат и си тръгнаха с победата.

Христина Иванова допринесе с 23 точки и 9 борби за успеха на отбора си, 18 плюс 6 добави Радостина Димитрова, а с по 12 точки се включиха Виктория Стойчева и Даниела Петева.

За “Берое” Виолина Кочева регистрира 15 точки и по 4 борби и асистенции, а 11 вкара Евгения Нацкина.