Велика Събота е!

Вечерня със св. Божествена Василиева литургия отслужи на Велика Събота Старозагорският митрополит Киприан в храм „Св. Троица“ гр. Ст. Загора. На нея присъства и известният телевизионен водещ Антон Хекимян.

От Старозагорска митрополия напомнят, че в полунощ срещу 08 април , в 23.30 ч. е началото  на Великденското (Пасхално) Богослужение в Катедрален храм „Св. Димитър“ гр. Ст. Загора. На Възкресение Христово, от 11.00 ч. , отново там, Св. Евангелие ще се чете на различни езици. От 15.00 до 17.00 часа Дверите на Митрополитския дом са ШИРОКО  ОТВОРЕНИ  за всички епархиоти. Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Kиприан ще приема от епархиотите Пасхални поздравления „Христос Воскресе“, а той от своя страна ще преподаде архипастирски Пасхален благослов на  същите „Наистина Христос Воскресе“.

И тази година  с благословението на владиката и благодарение на незаменимата подкрепа на Градската художествена галерия – град Стара Загора, в лицето на проф. Марин Добрев, ще се проведе четвърта по ред, изложба на икони, нарисувани от децата, които посещават Ателието по иконопис към храм „Света Троица“, деца от Примитрополитското неделно училище „Свети Игнатий Старозагорски“ и Неделното училище към храма. Някои от иконите ще могат да бъдат откупени от изложбата, а средствата ще бъдат използвани за довършителни работи по обзавеждането на реновираната вече сграда, в която ще се помещават (от следващата учебна година)  двете неделни училища. Изложбата ще се открие на 12 април, Светли четвъртък, от 17:30 часа.