Връчиха наградите “Без граници”

Сдружение „Свят без граници“ присъди за четвърта поредна година своите награди „Без граници“, които са за хора, работещи в подкрепа на малцинствените групи. Церемонията се състоя в Регионална здравна инспекция.

Наградите в категория „Лекар на общността” получиха акушер-гинеколозите д-р Веселина Цанкова и д-р Иван Тодоров. Те бяха връчени от областния управител на Стара Загора Гергана Микова и от зам.-кмета на Общината Иванка Сотирова.

Призът в категория „Студент на общността” беше присъден на Галина Стефанова, четвъртокурсничка в Тракийски университет, специалност „Медицинска сестра”. Тя получи наградата от доц. д-р Дарина Заимова – зам.-ректор на Тракийски университет.

Екипът на bTV в Ямбол взе наградата в категория „Лоялна медия към общността”. Репортерът Дани Атанасова и операторът Венелин Николов разказаха историята на малкия Байрям от с. Тъжа. На 10-годишното дете беше направена трансплантация на бъбрек в Германия, а донор стана неговата баба. Байрям също присъства на церемонията и получи подаръци. Наградата на журналистите връчи председателят на Управителния съвет на Сдружение „Свят без граници” Ганчо Илиев. Той награди Регионална здравна инспекция – Стара Загора и директорът ѝ д-р Златина Нанева за дългогодишното добро партньорство, свързано с подобряването на здравното състояние на ромското неселение в областта.