Почти 90 сигнала на Горещия телефон на Общината през почивните дни

Граждани са информирали за близо 15 неправилно паркирани МПС в града. Подадена е информация и за провеждане на дрифт в района на кръговото кръстовище под стадион „Берое”.

Сигнализирано е за счупено стъкло на автобусна спирка „ДЗУ”, за липсващи вратички на детска площадка до спортна зала „Иван Вазов”, както и за липсваща врата в ограденото пространство за разходки на домашни любимци в Станционната градина. За отлепени метални плочи на конструкцията на Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора” е информирал гражданин. Екип на звено „Озеленяване и комунални дейности” на Община Стара Загора работи по сигнала.

Съобщено е за глутница бездомни кучета в района на стадион „Берое”, по пътя за кв. „Дъбрава”, както и в двора на училището в село Християново. Бездомно четириного е засечено и в района на хотел на Старозагорските минерални бани.

Множество сигнали са получени и за силна музика от заведения и на открито в града по време на почивните дни. За струпване на групи с младежи, вдигащи шум, в района на парк „Артилерийски” и около блок №55, в кв. „Три чучура юг” също е съобщено. Подадена е информация и за хулигански прояви от младежи в детската градина в района на парк „Митрополит Методий Кусев”.

Акт за установяване на административно нарушение е издаден на търговци на сувенири и знамена в парк „5-и октомври”.

На Горещия телефон е сигнализирано още за неработещо улично осветление, замърсяване около контейнери за смет и други.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.