“Берое” пак би “Славия” и е на финал в женската “А” група

„Берое“ влезе в историята на женския баскетбол в България като най-младият отбор, който се класира на финал в шампионата. Старозагорки спечелиха трета поредна победа в полуфиналната серия срещу „Славия“, този път в София с 67:53, и съвсем заслужено ще спорят за титлата срещу „Монтана“. С изключение на опитната капитанка Ралица Димитрова, „зелено-белият“ тим е изграден изцяло от млади момичета, като средната възраст на състава е малко над 20 години, което е прецедент за отбор-финалист в първенството.
След равностойно първо полувреме в днешния трети сблъсък със „Славия“, което даде аванс от едва 2 точки за „Берое“, гостите вдигнаха оборотите в третата част и дръпнаха с 9 точки, а в последната част поддържаха комфортна преднина.
Теодора Динева наниза 28 точки и хвана 6 борби за победителките, 12 точки и 5 асистенции добави Виолина Кочева, а с 10 плюс 14 борби се отчете Габриела Костова.
За „Славия“ 16 точки и 5 борби записа Естер Мичева.
Финалната серия между „Берое“ и „Монтана“ е до 3 победи от 5 срещи и се очаква да започне с 2 мача в северозападния град на 23 и 24 април. Двубои номер 3 и 4 по програма са в Стара Загора, а евентуалният пети сблъсък отново ще бъде в „Монтана“.