“Лудогорец” опозори безобразен “Берое”

“Лудогорец” се саморазправи с “Берое” и го разгроми със 7:0 в среща от 30-ия кръг на Първа лига. Така разградчани на практика капарираха поредната си титла в шампионата, след като се откъснаха на 8 точки пред ЦСКА във временното класиране, шест кръга преди края на сезона. Заралии остават трети с три точки аванс пред “Левски”.

Наказателната акция на домакините започна още във втората минута, когато Вандерсон слаломира в наказателно поле на “Берое” и с плътен диагонален шут откри резултата. До края на полувремето Кешеру вкара още два гола – в 16-ата от дузпа и в 30-ата минута. След час игра Върджил Мисиджан заби 4-тия гол във вратата на съперника, а след него Лукоки се разписа за 5:0. След като Кешеру оформи хеттрика си в 76-ата минута, остана време и за Кампаняро да опъне мрежата зад Аргилашки.

В рамките на двубоя на “Лудогорец Арена” беройци напълно успяха да заличат отличните впечатления, които оставиха с изявите си през пролетта. Те отново напомниха, че за 90 минути са способни, вместо да играят футбол, просто да наблюдават отблизо как съперникът буквално се подиграва с тях. За феновете остават надеждите, че както по-рано през сезона срещу ЦСКА, това ще е просто моментен срив и в оставащите мачове техните любимци ще съумеят отново да стъпят на крака. Първата възможност това да се случи е в събота, когато под Аязмото гостуват именно “армейците”.