Граждани сигнализират…

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 16 до 19 април, са отчетени около120 сигнала. Граждани са информирали за над 30 неправилно паркирани МПС в града. Изоставен автомобил, със спукана гума, в района на ул. „Братя Жекови” №109 е със стартирана процедура за премахване от паркинга. Екип на звено „Контрол, екология и чистота” са установили при проверка липса на задължителни стикери по предното стъкло.

След подадена информация е отремонтирано улично осветление по ул. „Августа Тряна”, от разклонението й по ул. „Хан Аспарух”, пред блок №7 в кв. „Казански”, както и пред блок №1 на ул. „Димчо Стаев”.

Получен е сигнал за премахване на тротоарни плочки и засаждане на цветя на мястото им от гражданин на адрес бул. „Митрополит Методий Кусев” №67. Обявената на Горещия телефон причина е била – ограничаване на паркирането от автомобили пред къщата. Издаден е Акт за установяване на административно нарушение. Същата санкция е наложена и на гражданин, отглеждащ овце в района на местност „Бойчо Бунар”. Акт за установяване на административно нарушение е наложен и на служители на хотел, в района на ул. „Генерал Гурко” и бул. „Патриарх Евтимий”, които перат килими на тротоара.

Съобщено е за агресивно куче, нападащо хора в района на бул. „Цар Симеон Велики”, в района на магазин „Зора”. Сигналоподаващият твърди, че животното не е бездомно. Четириногото е прибрано от служители на Общинския приют за безстопанствени животни. Екип на приюта е реагирал на сигнали за безпризорни кучета в района на ул. „Берое” №5, около североизточната част на кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики” и „Отец Паисий”, около обръщалото на автобусния транспорт в кв. „Кольо Ганчев”, както и около стадион „Берое”. Сигнализирано е и за свободно разхождащи се домашни любимци на детска площадка в кв. „Три чучура – север”, срещу блок №55, както и около блок №44 на ул. „Стефан Стамболов”.

Подадена е информация за необитаема къща в района на ул. „Цар Симеон Велики” №69, в която се изхвърлят отпадъци и има предпоставка от заселване на клошари. След проверка на общински служители са взети мерки до ограничаване на достъпа на граждани, предстои почистване на двора на къщата.

След сигнали на Горещия телефон са взети мерки по обезопасяване на улични шахти, счупени клони на дървета, извършени са проверки на строителни обекти за вдигане на шум и други. Граждани са информирали за необходимост от косене на зелени площи в кв. „Три чучура – север”. Дейностите по освежаване и почистване на треви ще стартират в квартала по график от 8  май.

Гражданин е информирал и за наклонена част от оградата на двора на СУ „Иван Вазов”. Възложено е на фирма, която да стартира отремонтиране на компрометираните фрагменти.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.