„Полковникът птица” от Христо Бойчев с премиера в Драматичен театър “Гео Милев”

На 25 април от 19:00 часа на голямата сцена на Драматичния театър в Стара Загора е премиерата на пиесата „Полковникът птица” от Христо Бойчев.

Христо Бойчев е едно от най-ярките и утвърдени имена в съвременната българска драматургия. За „Полковникът птица” през 1997 г. той печели наградата в международния конкурс на Британския съвет. Наградата му е връчена лично от Харолд Пинтър. Освен в България, тази остроумна и очарователна пиеса е поставяна в 15 други държави, на сцените на световноизвестни театри. Нейното топло човешко послание пресича държавните граници с лекотата, с която волният човешки дух пресича границите между нормалното и лудостта – в търсене на онзи прекрасен свят...

„Полковникът птица” с усмивка, внимание и съчувствие разказва една история, толкова абсурдна, че човек се замисля – ами ако наистина се е случило?

Постановъчният екип е млад и вдъхновен. Режисьор на спектакъла е Дамян Тенев, сценографията е дело на Радостина Тодорова, а в ролите ще видим артистите Георги Райчев, Димитър Митев, Елена Азалова, Илчо Димитров, Кольо Стайков, Велин Величков и Цветомир Черкезов.