Започна кандидатстването за „Сайт на годината“

До 4 септември е отворена регистрацията за единствения конкурс за български уеб проекти

София, 24.04.2018 г. – Днес се проведе пресконференция по повод старта на конкурса „Сайт на годината“. Той се организира от „Фондация за активно развитие на уеб“. „Сайт на годината“ е уникален по рода си конкурс. Той има за цел да покаже и отличи най-добрите българските сайтове, като за първи път ще участват проекти от цялата страна. Повече за критериите може да откриете тук: http://bgweb.bg/www/s/categories/.

Кандидатстването в конкурса ще продължи до 4 септември. Всеки, който иска да се включи в надпреварата, е необходимо да се регистрира. Таксата за участие е 95 лв. на проект. Категориите на конкурса са 10 – девет са за сайтове, една е за мобилни приложения:

  1. Фирмен сайт

  2. Личен сайт

  3. Сайт на институция

  4. Сайт на събитие

  5. Електронен магазин

  6. Медиен сайт

  7. Блог

  8. Продуктов сайт

  9. Сайт за услуги

  10. Мобилно приложение

Конкурсът „Сайт на годината“ е насочен към собствениците и създателите на сайтове, като цели да докаже високия стандарт на уеб в България. Искаме да покажем стойностни проекти в различни области, да промотираме работата на талантливи български дизайнери и програмисти“, сподели Жюстин Томс от „Фондация за активно развитие на уеб“.

В България има качествена продукция за уеб. Важно е да има и подиум за изява, място, в което проектите и създателите им да се срещат. Стартираме конкурса „Сайт на годината“ именно с тази мисия“, каза Любомир Русанов от „Фондация за активно развитие на уеб“.

Всички уеб разработки ще бъдат разгледани и оценени от национално жури от над 40 експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота. Журито ще даде и специални награди за принос в развитието на българската уеб среда. Официалната церемония по награждаването ще се проведе в началото на октомври.

„Фондация за активно развитие на уеб“ има за цел да популяризира уеб средата и развитието на онлайн пространството. Организира конкурси, семинари, обучения, образователни кампании и други с оглед издигане качеството на създаваното уеб съдържание, разпространение на добри практики и изграждане на браншови стандарти. По този начин се подпомага бизнес екосистемата на уеб студиа, агенции и фрийлансъри от цялата страна и се подобряват възможностите за развитие на професионалистите в бранша.