“Монтана” се приближи още до титлата в женското първенство

„Берое“ ще трябва да спечели три поредни победи срещу „Монтана“, за да триумфира в женското баскетболно първенство. Старозагорки загубиха като гост и втория мач от финалните плейофи с 65:74 точки, а в петък приемат съперничките си в двубой номер 3 от серията.
Втората среща в Монтана стартира с равностойна първа четвърт, в която само за кратко домакините имаха лек превес, но беройки се държаха близо до тях. „Монтана“ имаше отличен ден от тройката, като само в първите десетина минути вече бе с 5 точни от седем опита. Опитният състав на Стефан Михайлов поведе с 8 в средата на втората част, гостите отново наваксаха, но серия от 12-2 в последните 5 минути на полувремето вдигна разликата в полза на „Монтана“ на 12 точки. „Берое“ все по-трудно противодействаше на съперника, като за това спомогна и лошият процент на стрелба от далечно разстоние. Домакините дръпнаха с 18 точки преди последния период, в който старозагорки скъсиха пасива си на половина, но време и сили за повече нямаше.
Виктория Стойчева наниза 21 точки (6 тройки) и хвана 5 борби за победителките, 17 плюс 11 борби добави Димана Георгиева.
За „Берое“ 15 точки и 5 асистенции регистрира Гергана Иванова, а с 13 точки, 6 асистенции и 4 борби се включи Виолина Кочева.