“Рилски спортист” излиза на пътя на “Берое” в плейофите на НБЛ

В последния си мач от програмата на редовния сезон в НБЛ мъже „Берое“ загуби от „Академик Бултекс 99“ в Пловдив със 70:82 точки, като двубоят имаше много по-голяма стойност за домакините, които след успеха в него завършиха втори в редовния сезон и в първата фаза на плейофите излизат срещу седмия в класирането „Ямбол“.
Пловдивчани започнаха мача много нахъсано и след като ограничиха доста съперника си, успяха да реализират доста атаки, за да поведат с 28-13. „Академик“ запази стабилна разлика до почивката след равностойна втора част, а нищо на терена не се промени и в последните два периода.
Дабъл дабъл от 21 точки и 11 борби за „Академик“ направи Димитър Димитров. За „Берое“ Александър Янев вкара 17 точки, с 16 се включи Филип Виденов.
„Берое“ завърши на пето място в редовния сезон и на 1/4-финалите от плейофите ще се изправи срещу „Рилски спортист“, който е 4-ти в крайното класиране. Серията е до 2 победи от 3 мача и започва на 28 април в Самоков. Вторият мач е в Стара Загора на 30, а евентуалният трети е насрочен за 2 май в Самоков.