Камбуров до последно под въпрос за дербито с “Левски”

Нападателят на „Берое“ Мартин Камбуров тренира на облекчен режим през седмицата и до последно ще е под въпрос за неделния мач срещу „Левски“ от Първа лига. Двубоят в Стара Загора е от ключово значение и за двата тима в борбата им за третото място.

Камбуров получи травма на загрявката преди последния мач на „Берое“ срещу ЦСКА миналата седмица, завършил 1:1 в Стара Загора. През цялата седмица нападателят нямаше възможност да се включи на пълни обороти във всички занимания заедно със съотборниците си. Надеждите на треньорския щаб, все пак, са Камбуров да попадне в групата за домакинския двубой срещу другия т.нар. „столичен гранд“ Левски в неделя от 17:45 часа, но е малко вероятно таранът да започне в титулярниа състав. Наставникът Александър Томаш няма проблеми с други контузени футболисти, с изключение на Драгуш Фиртулеску, който пропуска всички срещи до края на сезона.
В лагера на „сините“ отсъстващ е дефанзивният халф Хали Тиам, който получи червен картон в дербито срещу ЦСКА за купата и бе наказан за 1 мач от ДК на БФС.
„Берое“ и „Левски“ изиграха 3 мача от началото на сезона, като на два пъти завършиха при нулеви равенства в рамките на редовния сезон, а на старта на плейофите старозагорци спечелиха с 2:1 в София.
„Зелено-белите“ са трети в класирането с 55 точки, а столичани са 4-ти с 54.
Главен съдия на сблъсъка в неделя ще бъде Валентин Железов.