Сребърни медали за “Берое” в женския баскетболен шампионат

Баскетболистките на “Берое” останаха със сребърните медали в тазгодишния шампионат, след като отстъпиха с 1:3 победи на “Монтана” във финалната серия. В мач №4 в Стара Загора домакините загубиха със 75:82 и така петата среща в Монтана се обезсмисля. Купата и медалите на шампионките връчи президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков, който изгледа и двата двубоя в зала ДЗУ.

Гостите влязоха много мобилизирани в мача и още в средата на първата четвърт натрупаха преднина от 15 точки при 22:7. Беройки стабилизираха защитата и намалиха пасива си наполовина при 20:28 след 10 минути. И втората част премина под доминацията на тима на “Монтана”, който увеличи с още 8 точки разликата и на полувремето имаше комфортна преднина от 48:32. Едва в третия период старозагорки вдигнаха процента си на успешна стрелба и се приближиха на 10 точки от съперника. В последната четвърт рутинираните състезателки от Монтана не допуснаха срив, въпреки неспирните опити на “Берое” да върне интригата.

За победителките 20 точки отбеляза Даниела Петева, 19 вкара Христина Иванова, а дабъл дабъл записаха Радостина Димитрова (18 точки, 11 борби) и Димана Макариева (17 точки, 10 борби).

За отбора от Стара Загора Теодора Динева регистрира 23 точки и 5 борби, а 14 отбеляза Габриела Костова.