Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 27 – 29 април 2018 г.

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 27 до 29 април, са отчетени около 100 сигнала. Граждани са информирали за над 20 неправилно паркирани МПС в града. Подадена е информация и за настъпил пътен инцидент между лек автомобил и стадо безстопанствени кози и овце по пътя между селата Бъдеще и Ястребово.

През изминалите три дни, десетки са сигналите за силна музика от заведения, строителни обекти, както и за слушане на музика на открито от автомобили.

Две докладни записки са направени след проверки на собственици на кучета. Нарушения от екипите на общината не са констатирани.

Подаден е сигнал за бездомно, но маркирано куче, в района на Централна поща. Екип на Общинския приют е обяснил на подаващия сигнала, че при този случай се процедира по Закона за защита на животните, т.е. ако кучето е маркирано, не е агресивно и е ваксинирано, то се връща от мястото, от което е прибрано, ако не се намери желаещ да го осинови.

Постъпили са оплаквания от граждани за лошо отношение на кондуктор на автобус с линия №111, както и от кондуктор на тролейбус с линия №2. Извършват се проверки, а при установени нарушения същите ще бъдат санкционирани спрямо вътрешния правилник.

След получени сигнали на Горещия телефон е отремонтирано уличното осветление в междублоковото пространство на бул. “Цар Симеон Велики” № 288 и бул. “Никола Петков”. Липсата на осветление по ул.”Св. Троица”, ул.”Отец Паисий” – между ул.”Генерал Столетов” и бул.”Цар Симеон Велики” е в следствие от ремонтно-изкопни дейности на електроразпределителното дружество, което извършва смяна на силов подземен кабел. Предстои ремонт на осветлението и в района на кръговото кръстовище на бул. „Славянски”. Взети са мерки и по обезопасяване на улични шахти, окастряне на клони над пътното платно, както и са отремонтирани неработещи паркомати. Обезопасен е билборд, при изхода на Стара Загора, по пътя за село Богомилово.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.