Кандидатките за Царица Роза 2018 посетиха Парламента

В Деня на Европа хубавиците на Казанлък посетиха Народното събрание. Претендентките за 50-та юбилейна корона на Царица Роза бяха приети от председателя на Парламента Цвета Караянчева и заместник-председателя Емил Христов. „Ние сме отворена институция и вие трябва да познавате работата ни.“, каза Цвета Караянчева и сподели впечатления за уникалната традиция на Казанлък и Фестивала на розата, колко цветен и позитивен е празникът. „Самите момичета са рози!“, възкликна тя и обеща, че ще стиска палци на всички участнички в конкурса-спектакъл на 18-ти май.

Момичетата в открит диалог разговаряха с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред за живота на младите хора в България и споделиха мнения по актуални теми. В пленарната зала те бяха приветствани с аплодисменти от народните представители.

Казанлъшките красавици се срещнаха с депутатите от 27 МИР – Стара Загора, които ги поздравиха за смелостта да се включат в надпреварата за царската корона и отбелязаха колко е важен за тях диалогът с младите. „Гордеем се с вас!“, заявиха казанлъшките народни представители и призоваха абитуриентките да обичат родния си град и България.

Срещата, организирана по покана на депутата Борис Кърчев от Казанлък включваше и разглеждане на историята на българския парламент от първата конституция до действащата сега. „Вие трябва да познавате механизмите на държавната власт, за да търсите отговорност по адекватен начин.“, отбеляза Борис Кърчев към момичетата.

Радостно в днешния празничен ден кандидат -цариците на Розовата долина бяха посрещнати в Министерството на външните работи от заместник-външния министър Георг Георгиев. В открита дискусия той разказа за позитивния международен отзвук от подготовката на България за Европредседателството и определи ситуацията като уникален шанс да издигнем имиджа на страната си на максимална степен, с повече уважение към собствената ни държава. „От вас ще зависи в каква посока ще се движи държавата след време!“, обърна внимание той на 12-токласничките и посочи най-важните за България европейски ценности: солидарност, обединение и разбиране към глобалните проблеми на света.

9-ти май, 2018г. ще остане специален в спомените на претендентките за Царица Роза 2018, които нямат търпение да споделят впечатления от срещите си днес.