Временни промени на движението в центъра на Казанлък от понеделник

Поради ремонт по бул.“Розова долина“ от 15-ти май, т.г, до края на месеца движението в центъра на град Казанлък ще бъде променено както следва:

– по бул. „Розова долина“ в участъка от бул. „23 Пехотен Шипченски полк“ до кръговото кръстовище на ул.„Бачо Киро“ ще бъде затворена за движение в двете посоки, като самото кръгово кръстовище остава отворено за движение;

– ул.„Иван Вазов“ в участъка от ул.„Петко Стайнов“ до бул.„Розова долина“ ще бъде затворена за движение в двете посоки;

– кръстовището на ул.„Иван Шишман“ и бул. „Розова долина“ ще бъде затворено за движение на МПС;

– кръстовището на ул. „Петко Стайнов“ и бул.„Розова долина“ ще бъде затворено за движение на МПС;

– кръстовището на ул.„Пейо Яворов“ и бул.„Розова долина“ ще бъде затворено за движение на МПС;

 

Променя се маршрутното разписание на автобусни линии №5 и №6 с маршрут на движение по ул.“Кенали“, бул. „Никола Петков“, бул.“Княз Александър Батенберг“ и ул.“Кирил и Методий“.

 

Преминаващите по бул.“Розова долина“ автобусни линии от вътрешноградския транспорт ще се движат по маршрут ул.“Кенали“, бул.“Никола Петков“ и ул.“Христо Ботев“ ;

 

Временен режим на движение на МПС се въвежда по следните обходни улици към съществуващата улична мрежа в  гр. Казанлък: ул. „Христо Ботев“, ул.„Кенали“, ул.„Софроний Врачански“ и ул.“Москва“.

 

Промените се въвеждат на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, чл. 9, ал. 3 от Закона за пътищата и чл. 81, ал. 1,2,3 от Наредба № 3 от 16.08.2010 г. за временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците.